Geef uw huisbeveiliging een voorjaarsschoonmaakbeurt

Met de lente om de hoek is het de perfecte tijd van het jaar om uw huis veilig te stellen en ervoor te zorgen dat alles up-to-date is, zodat uw huis zo veilig mogelijk is. We delen een paar tips om ervoor te zorgen dat uw huis veilig is.

 

Test uw alarmen

Het kan zijn dat u uw huisalarm elke keer dat u uw huis verlaat aan zet, maar als het niet recentelijk is afgezet, hoe weet u dan dat het nog steeds goed werkt? De meeste alarmen hebben een testinstelling waarbij u het alarm opzettelijk kunt uitschakelen, zo niet dan zet u het alarm gewoon aan en loopt u na het instellen weer uw huis binnen. Het is belangrijk om periodiek uw alarm te controleren, omdat u anders uw huis misschien niet zo goed beschermt als u dacht dat u was en als u niet voorzichtig bent, kan dit gevolgen hebben voor uw huisverzekering. Check ook de Camerabewaking

Controleer uw deuren en ramen

Na verloop van tijd kunt u problemen ontwikkelen met uw deuren en ramen, dus het is belangrijk om te controleren of ze allemaal effectief werken en veilig te vergrendelen. Het duurt slechts een paar minuten om uw huis te lopen en uw deuren en ramen te controleren, om er zeker van te zijn dat ze allemaal goed werken. Als er zich toch problemen voordoen, raden wij u aan deze zo snel mogelijk te laten repareren om ervoor te zorgen dat uw huis zo veilig mogelijk is.

Buitenverlichting

Potentiële inbrekers houden ervan om verborgen te blijven, dus buitenverlichting is een geweldige manier om ze af te schrikken op de loer te liggen in uw huis. Als u nog geen lichten aan de voor- en achterkant van uw huis heeft, raden wij u aan om er een paar aan te zetten als u langsloopt. Als u echter wel al verlichting heeft, is het de moeite waard om te controleren of deze nog steeds werkt en u geen lampen hoeft te vervangen.

Garage & berging

Het is niet alleen uw huis dat u moet controleren, maar ook uw schuur en garage als u die heeft. Deze zijn ook een doelwit voor potentiële inbrekers, omdat ze vaak waardevolle spullen bevatten zoals gereedschap en tuingereedschap, dus het is belangrijk om ervoor te zorgen dat deze net zo veilig zijn als uw huis. U kunt deze ook veiliger maken door ramen te bevriezen, zodat mensen niet naar binnen kunnen kijken, als een potentiële inbreker niet zeker weet wat er binnen is dan denken ze misschien dat het niet de moeite waard is om in te breken.